1953 doğumlu Aramis Kalay, 1982 yılında fotoğrafla ilgilenmeye başladı. Ulusal ve uluslararası karma fotoğraf sergilerine katıldı. Fotoğrafları, ulusal ve uluslararası yarışmalarda ödüle değer görüldü. Kalay, ilki 1987 yılında Paris’te “Gölgeler” konulu fotoğraflarıyla olmak üzere, İstanbul, Ankara, Bursa, Zonguldak ve Adana’da toplam 11 kişisel sergi açtı. 1990’da, “Gölgeler” konulu 20 fotoğrafı, Paris Bibliotheque National de France (Fransa Ulusal Kitaplığı) koleksiyonuna alındı. 1991 yılında, Aix en Provence / Fransa “Akdenizlilik Kimliği” temalı Akdeniz Ülkeleri Fotoğraf Festivali’ne çağrılı olarak katıldı. Nisan 1998’de, Fransa / Paris’te Bibliotheque National de France koleksiyonunda bulunan fotoğrafı, “Ustalardan Eller” konulu sergide günümüz grafik sanatları etkinlikleri içinde yer aldı. 1999 Nisan-Ağustos aylarında, Paris/Fransa’da Sipapress’in düzenlediği “İstanbul” konulu sergide yer aldı. Sergi, Osmanlı İmparatorluğu’nun 700. yılı kutlamaları çerçevesinde Paris’te Parc De Bagatelle’de açıldı.
Belgesel LAB
İFSAK Belgesel LAB, insanın anlama ve anlatma araçlarından biri olan "Belgesel" disiplininde, günlük hayattan insan hikayeleri anlatarak, bireyin "başka"yla "empati" kurma çabasına küçük de olsa bir katkı sağlamayı amaçlar. LAB üyeleri fotoğraf sanatıyla daha çok "amatör" olarak ilgilenen, istekli İFSAK üyelerinden oluşur. Grubun editörlüğünü ∀ltan Bal üstlenmiştir.
Üyelerince bir nevi "laboratuvar" olarak görülen İFSAK Belgesel LAB'ın temel amacı fotoğraf ağırlıklı etkileyici projeler üretip çeşitli ortamlarda paylaşmaktır. Grup üyeleri yeni, yaratıcı ve etkileyici görsel hikayeler anlatmanın olmazsa olması olarak "sürekli üretim"i görür. www.belgeselab.com
Emin Özmen/Le Journal
Emin Özmen Türkiye'nin Sivas şehrinde dünyaya geldi. 2008 yılında Avusturya’nın Linz şehrindeki Sanat ve Tasarım Üniversitesi’nden medya fotoğrafçılığı ve belgesel (fotoğrafçılık) konusunda bir derece aldı.21012 yılında Suriye iç savaşını ve Irak’taki DAEŞ krizini çekti. Çalışmaları TIME dergisi, New York Times, BBC, CNN, Der Spiegel, Guardian, Le Monde dergisi, L’Obs, Paris Match ve birçoklarında yayınlanmıştır. 2013’de bir fotoğrafı Yılın En İyi 10 Fotoğrafı arasında seçilmiştir. . Emin Özmen, aralarında Dünya Basın Ödülü ve Prix Bayeux Calvados Halk Jürisi Fotoğrafı gibi ödüllerin olduğu bir dizi ödül kazandı. 2015 yılında Magnum’dan Limbo projesini tamamlaması için fon aldı. 2016 Dünya Basın Ödülü yarışmasında jüride bulundu. Hali hazırda İstanbul’da yaşamakta olup çalışmalarına Agence Le Journal’da foto muhabiri olarak devam etmektedir.
İFSAK Kadın Hakları Grubu
Grup, 2015 Mayıs ayında kurulmuştur. İFSAK üyelerinden oluşan fotoğrafçılardan oluşmaktadır. İlk olarak, Kadın Hakları ve Kadına Yönelik Şiddet projesini gerçekleştirmiştir.
2016 yılı Aralık ayından itibaren genel olarak toplumdaki şiddet davranışlarını ve bu konuya tepkilerini kavramsal fotoğraflarla ifade etmeyi planlamaktadır. Grup Koordinatörü : Esin Koç
Grup Üyeleri: Gülizar Aktaş, Kamuran Aksüt, Damla Atak, Hakan Gönüllü, Sultan Güner, Kumral Kepkep, Kerem Ocak, Özden Öztürk, Selda Öztürk, Hülya Üçpınar. Ayten Ünal.
AES+F
AORTA
Issa Touma
Kent Klich
Lori Nix
Shadi Ghadirian
Shadiul Alam
Tina Enghoff
Aramis Kalay
Belgesel Lab
Emin Özmen
Çağdaş Erdoğan
Bedran Tekin
İFSAK Kadın Hakları Grubu
İlke Çoşkuner
İlke Veral
Ozan Emre Oktay
Sadık Demiröz
Seçkin Tercan
Yücel Tunca
1992’de Muşta doğdu. Farklı ajanslar için freelance foto muhabirliği yapıyor. Bunun yanı sıra uzun soluklu hikayeler çekiyor. Yoğunluklu olarak savaş ve diğer toplumsal olaylar üzerine çalışmalar yapıyor.
Çağdaş Erdoğan
Ozan Emre Oktay
1977 İstanbul doğumluyum. 1995 yılında amatör olarak başlayan fotoğraf maceram 1998 yılında profesyonel seviyeye ulaştı. O dönem haftalık olarak yayınlanan Aydınlık Dergisi’nde foto muhabiri ve karanlık oda sorumlusu olarak çalışmaya başladım. 1999 yılında girdiğim Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fotoğraf Bölümü’nü 2006’da bitirdim. 2002’den beri Hürriyet Gazetesi Spor Servisi’nde foto muhabiri olarak çalışmaktayım. 2013 yılında Türkiye Foto Muhabirleri Derneği tarafından düzenlenen Yılın Basın Fotoğrafları yarışmasında Yılın Spor Fotoğrafı’nı Serena Williams fotoğrafımla kazandım.
Sadık Demiröz
1969 yılında Balıkesir’de doğan Demiröz, ilk orta ve lise eğitimini İzmir’de tamamladıktan sonra 1995 yılında Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi grafik bölümünden mezun oldu ve aynı bölümde üğretim elemanı olarak çalışmaya başladı. 1997 yılında Amerika’dan kazandığı bursla Savannah College of Art and Desıgn’ da fotoğraf dalında M.F.A. (Master of Fine Arts) yaptı. 200’e yakın ulusal ve uluslar arası ödül aldı. 7 kişisel sergi açmış olan Demiroz evli ve iki çocuk babasıdır. Halen kendi atölyesinde çalışmalarına devam etmekte ve fotoğraf dersleri vermektedir.
Bedran TEKİN 1975'te Diyarbakır'da doğdu. 2000 -yılında Dicle Üniversitesi Ziya GÖKALP Eğitim Fakültesi Resim Bölümü mezuniyet.Halen gerek resim gerek fotoğraf çalışmaları Diyarbakır’daki atölyesinde devam etmektedir.
Bedran Tekin
İlke Veral Çoşkuner
1991 yılından bu yana süren fotoğraf çalışmaları ilk yıllarda kolaj, üst üste çekim, boyama gibi çeşitli teknik ve denemelerle şekillenirken, uzun bir süredir dijital ortamda kurgularını yapmaktadır. Fotoğraf tabanlı görüntülerini, bir çeşit diyalog, bir dil ve anlatım aracı olarak görmekte ve paylaşmaktadır. İşleri üzerinden, çok katmanlı okuma ve tartışma zemini oluşturma, yeni üretimlere de aracı ve çağırıcı olma isteğindedir.
" Anahtar", "Anafor" ,"San ki" ve "Devranda Deveran" isimlerini taşıyan seri çalışmaları en bilinenler arasındadır.
Kendi sürecini anlatırken ” Sanki Anahtar’la açtığım kapıdan bakınca gördüğüm Anafor’lar beni masallarımın odasına sürükledi” ifadesini kullanıyor.
Ulusal ve Uluslararası pek çok sergi ve etkinlik gerçekleştirmiştir. Halen kendi projeleri üzerinde çalışmakta, ayrıca Photoshop atölyesi ve eğitmenliği yanı sıra, proje danışmanlığı da yapmaktadır.
www.ilkeveral.com
Seçkin Tercan
1978 yılında Kıbrıs’ ta doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi, Fotoğraf Bölümü’nden 2000 yılında mezun oldu. “Parça – Bütün” başlıklı ilk kişisel sergisini Mart 2006 yılında Lefkoşa’da açtı. Uluslararası birçok sergiye katıldı. 2013 yılında Indiana Üniversitesi, Alfred Kinsey Enstitüsü’nde araştırmacı ve misafir sanatçı olarak bulundu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Fotoğraf Bölümü’nde çalışmakta ve İstanbul’da yaşamaktadır.
www.seckintercan.com
Yücel Tunca
1966 yılında Diyarbakır’da doğdu. İstanbul Üniversitesi’nde gazetecilik eğitimi aldı ve uzun yıllar basın fotoğrafçısı ve fotoğraf editörü olarak çalıştı. İstanbul Saydam Günleri, Ulisfotofest, Ünifotofest ve Belgesel Fotoğraf Günleri’nin düzenleyicilerinden; Galata Fotoğrafhanesi ve Fotoğraf Vakfı’nın kurucularından olan Tunca, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak basın ve belgesel fotoğrafçılığı dersleri veriyor.
Yücel Tunca, 2009 yılından bu yana Galata Fotoğrafhanesi’nde sürdürülen Belgesel Fotoğraf Programı’nın koordinatörlüğünü yürütüyor, proje danışmanlıkları yapıyor.
İlham Tibet
Rıza Aydın
Sinan Kılıç
Açık Çağrı
İFSAK
İTÜ Rektörlük Sanat Galerisi
UPSD
Saint Pulchére
Cumhuriyet Sanat Galerisi
Demirören İstiklal
Sergi Salonları
Altan Bal
Ercan Arslan
Yücel Tunca
Atölyeler
Uluslararası
Aramis Kalay
Ulusal
AES+F
Altan Bal
AORTA
Issa Touma
Merih Akoğul
Orhan Cem Çetin
Özcan Yurdalan
Shadil Ghadirian
Shahidul Alam
Portfolyo Değerlendirme
İFSAK 24. İstanbul Fotoğraf Günleri Programı için Tıklayın
İFSAK 24. İstanbul Fotoğraf Günleri
"Üçlü Şuur Uzamı (Birinci Bölüm)
AES+F"
"Güzel Uyumsuzluk
AORTA"
"Şehir Bildirimi
Lori Nix"
"Can Kırıkları
İFSAK Kadın Hakları Grubu
"Henüz Yetirmediğimiz Kadınlar
Issa Touma"
"CinayetMahalli
Belgesel Lab"
"Kobani
Çağdaş Erdoğan"
"Yalnızlık ve İzolasyon
Sadık Demiröz"
<
>